X
Maak direct uw reservering

Bel +31(0)73 - 6 926 926 voor hulp of informatie of mail naar info@hotel-central.nl

Jazz in Duketown in Central 02-06-2017

Van 2 t/m 5 juni vindt op verschillende podia in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch de 44e editie van Jazz in Duketown plaats en de eerste artiesten die optreden, zijn bekend. Eén van de grote namen op het grootste gratis jazzfestival van Nederland is de Amerikaan Joshua Redman die tot de wereldtop van de (jazz)saxofonisten behoort. Zo stond Redman op het podium met The Rolling Stones en Stevie Wonder en zijn duoalbum ‘Nearness’ met pianist Brad Mehldau is genomineerd voor een Grammy Award.

De opening op vrijdagavond op de Parade wordt verzorgd door Michelle David & The Gospel Sessions. Deze van oorsprong Amerikaanse zangeres heeft eerder gezongen met onder andere Diana Ross en zal tijdens Jazz in Duketown voor spektakel zorgen met power gospel met een rauwe bluesrand. Het slotakkoord van het vierdaagse festival is voor Trijntje Oosterhuis. Zij wordt op de Parade bijgestaan door Dutch Concert Big Band, een bigband met veel zeer talentvolle jonge Nederlandse jazzmusici.

Vanuit Engeland treden ‘The Comet is Coming’ en ‘Sons of Kemet’ op. Deze bands spelen een mix van jazz en dance en worden beiden geleid door de veelgeprezen Engelse saxofonist Shabaka Hutchings. Andere artiesten die te horen en te zien zijn tijdens komend Jazz in Duketown zijn China Moses (US/FR), La Selva Sur (ES), The Preacher Men en Dinosaur (UK). Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt.

Optredens in Brasserie Central
Vrijdag 2 juni 2017 - van 18.30 uur tot 22.15 uur
Deborah J. Carter, Hans van Oosterhout, Karel Boehlee en Eric Timmermans

Zaterdag 3 juni 2017 - van 20.00 uur tot 23.45 uur
Jam session Paul Poulissen, Eric Timmermans en Hans van Oosterhout

Zondag 4 juni 2017 - van 20.00 uur tot 23.45 uur
Baer Traa, Johan Clement, Erik Kooger en Eric Tmmermans

Jazz in Duketown trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers en richt zich op jazz en aanverwante stromingen van nu en wordt tijdens het Pinksterweekend  voor de 44e keer georganiseerd. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op.  Jazz in Duketown is onderscheidend, dynamisch en kwalitatief altijd van een hoog niveau. Geen enkel ander jazzfestival biedt zulke hoogwaardige programmering volledig gratis aan. Geen wonder dat er steeds meer interesse is voor het festival. Rond de 150.000 bezoekers van binnen en buiten de stad komen op de unieke Bossche gastvrijheid en de muziek af. Muzikanten omarmen het festival en zijn er graag te gast. Dit biedt het festival steeds meer kansen voor bedrijven om zichzelf te profileren.

Meer informatie: www.jazzinduketown.nl