X
Maak direct uw reservering

Bel +31(0)73 - 6 926 926 voor hulp of informatie of mail naar info@hotel-central.nl

Familietentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers & positivo’s 03-06-2017

In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch is van 3 juni t/m 15 oktober 2017 de cultuurhistorische familietentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivo's te zien. Niet eerder was er in Nederland een grote tentoonstelling te zien over dit bewogen decennium, dat breed onder de loep wordt genomen. Met thema’s die uiteenlopen van gadgets en films tot muziek en sport is deze tentoonstelling een feest der herkenning voor iedere tiener die opgroeide in deze roerige tijden en diens ouders. Naast een aantal interactieve elementen wordt een vergelijking gemaakt tussen toen en nu (bijvoorbeeld de mobiele telefoon) waardoor de tentoonstelling ook herkenbaar is voor de huidige generatie kinderen. Jong en oud is welkom bij de publieksopening op zaterdag 3 juni.

Feest der herkenning
Van de inhuldiging van koningin Beatrix tot de val van de Berlijnse Muur, van Doe Maar tot Fame en van de Discman tot de Nintendo NES. Bezoekers kunnen het allemaal herbeleven in de tentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivo’s. Het is een nieuwe cultuurhistorische expositie voor jong en oud in Het Noordbrabants Museum in navolging op de succesvolle familietentoonstellingen De Gruyter, Knus - gewoon de jaren 50, Wauw - de jaren zeventig en Gezin XXL. Aan de hand van voor elke Nederlander herkenbare hoogte- en dieptepunten herbeleeft de bezoeker alle jaren uit dit decennium.

Interactieve elementen
De 80’s waren bewogen jaren en inspireerden taalvernieuwers Van Kooten en De Bie tot termen als doemdenkers en positivo’s. Objecten, foto’s en audio- en videofragmenten en een familieprogramma rondom de thema’s politiek en maatschappij, innovatie, sport, milieu en gezondheid, mode en muziek, film en tv brengen de jaren 80 opnieuw tot leven. In deze tentoonstelling zijn diverse interactieve elementen aanwezig. Kinderen en hun ouders kunnen opdrachten volbrengen met bijvoorbeeld de bekende toren van Pisa uit Ron’s Honeymoonquiz, een silent disco met jaren 80 hits en Achterwerk in de Kast-filmpjes.

Pronkstukken
Pronkstukken in de tentoonstelling zijn onder andere de schaatsen en olympische gouden medailles van Yvonne van Gennip en het ruimtevaartpak van Wubbo Ockels. Families bekijken ook een Trabant, een stukje Berlijnse muur, Doe Maar fan attributen, een originele Rubiks kubus, maar ook een journaalitem over de Elfstedentocht met W.A. van Buren en vele fragmenten uit televisieprogramma's en films.

Tentoonstelling voor jong en oud
De vormgeving met onder andere de bekende felle kleuren en ingerichte tienerkamer en een kamer met ‘foute’ objecten uit de jaren 80 plaatsen de jongeren van toen bijna letterlijk terug in de tijd. En al is de wereld niet meer hetzelfde sinds de jaren 80, de tentoonstelling laat zien dat we dit bepalende tijdperk ook niet helemaal achter ons hebben gelaten. Jaren 80 feesten zijn onverminderd populair, popidool Justin Bieber heeft Michael Jackson als inspiratiebron, Loesje posters worden verspreid via social media en computerspellen uit de jaren 80 worden opnieuw uitgebracht.

Familieopening en vakantie-activiteiten
Ook worden tijdens de looptijd van deze tentoonstelling, waarin de zomervakantie valt, diverse kinderworkshops en flankerende activiteiten voor het hele gezin georganiseerd. Op zaterdag 3 juni is iedereen tussen 11.00 uur en 17.00 uur welkom op de publieksopening voor jong en oud. Het programma varieert van een DJ die alleen jaren 80 muziek draait en een kapper die de grootste kuiven maakt tot een Loesje schrijfworkshop.

Een echte aanrader!
Breid uw bezoek aan de tentoonstelling De jaren 80. Doemdenkers en positivo'seens uit het een overnachting én een typisch 'Jaren 80' diner. Wordt weer als vanouds genieten!...

'De Jaren 80' arrangement - 2 dagen / 1 nacht € 89,50 per persoon
BOEK NU Bezoek de familietentoonstelling 'De Jaren 80. Doemdenkers en positivo's' [+]

  • ✓ 1 x overnachting met Live Cooking ontbijtbuffet
    ✓ 1 x De Jaren '80 welkomstcocktail
    ✓ 1 x driegangen menu met gerechten in de stijl van De Jaren '80
    ✓ 1 x combiticket Noordbrabants Museum en Stedelijk Museum met toegang
       tot de voorstelling De Jaren 80

De periode dat de tentoonstelling loopt is 3 juni t/m 15 oktober 2017
Beide musea zijn op maandag gesloten m.u.v. de feestdagen

Het arrangement is op basis van beschikbaarheid te reserveren en exclusief lokale heffing à € 3,10 per persoon per nacht. Voor eenpersoonskamer geldt er speciale regeling. Vraag hiernaar bij het plaatsen van uw reservering. Reserveren is mogelijk via info@hotel-central.nl of bel ons via telefoonnummer 073-6.926.926. Wij zijn u graag van dienst!

Bezoekinformatie
Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41,’s-Hertogenbosch
T +(0)73 – 6 877 877
www.hnbm.nl

Geopend dinsdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur.
Gesloten op maandag (m.u.v. feestdagen), Nieuwjaarsdag, Carnaval, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

Koop tickets online via tickets.hnbm.nl