X
Maak direct uw reservering

Bel +31(0)73 - 6 926 926 voor hulp of informatie of mail naar info@hotel-central.nl

Tentoonstelling A Chinese Journey: The Sigg Collection - Noordbrabants Museum 01-05-2018

Met meer dan 2.200 werken van zo'n 350 kunstenaars is de Collectie Sigg de grootste verzameling van Chinese hedendaagse kunst ter wereld. In de groots opgezette tentoonstelling A Chinese Journey: The Sigg Collection toont Het Noordbrabants Museum van 17 maart tot en met 8 juli 2018 een vijftigtal topstukken uit deze verzameling, kunstwerken die werden vervaardigd in de jaren 2004-2017. Het is de eerste keer dat een dergelijk omvangrijke selectie uit deze wereldberoemde kunstverzameling in Nederland te zien is.

In A Chinese Journey worden bezoekers meegenomen op ontdekkingsreis door China. De drie hoofdthema’s van de tentoonstelling zijn de traditie, de spiritualiteit en de hedendaagse maatschappelijke en politieke situatie in China. De getoonde schilderijen, sculpturen, foto’s en video-installaties geven een indruk hoe Chinese kunstenaars zich verhouden tot hun verleden, heden en toekomst en hoe zij daarin verschillen van westerse kunstenaars. Dat verschil is ook wat de Zwitserse verzamelaar Uli Sigg (Luzern 1946) fascineert. Voor hem bestaat de voornaamste aantrekkingskracht van de Chinese cultuur uit hun andere kijk op de werkelijkheid. Hij illustreerde dit in een interview als volgt: ‘Op bijna elk vraagstuk hebben de Chinezen een ander antwoord gevonden. Wij eten met een vork, zij met stokjes. Het is het echte andere.’

ULI SIGG
Uli Sigg (1946), Zwitserse zakenman, diplomaat en kunstverzamelaar, sluit eind jaren 70 het eerste handelsverdrag tussen een westers bedrijf en de Chinese overheid. Daarna is hij van 1995 tot 1998 is de Zwitsers ambassadeur in China, Noord-Korea en Mongolië. Om het land en de cultuur beter te leren kennen zoekt Uli Sigg contact met Chinese kunstenaars en merkt dat nog niemand Chinese kunst verzamelt dus besluit hij dit zelf te gaan doen. Inmiddels staat de Sigg Collectie wereldwijd bekend als de beste en grootste verzameling op het gebied van de hedendaagse Chinese kunst van 1970 tot heden. Uli Sigg stelde Het Noordbrabants Museum in de gelegenheid een ruime selectie te maken en te tonen.

Bezoekinformatie Het Noordbrabants Museum
Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41,’s-Hertogenbosch
T +31 (0)73 – 6877 877
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/

Geopend dinsdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur.
Gesloten op maandag (m.u.v. feestdagen), Carnaval, Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Online tickets zijn verkrijgbaar