X
Maak direct uw reservering

Bel +31(0)73 - 6 926 926 voor hulp of informatie of mail naar info@hotel-central.nl

Thought For Food 30-06-2018

30 juni – 28 oktober 2018, ’s-Hertogenbosch

Thought For Food is een culturele verkenning van ons voedsel. Door middel van historische en hedendaagse objecten, schilderijen, foto's en films, maar ook ontwerptekeningen, verpakkingen en serviesgoed belicht het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch zowel de productie, de verkoop als de consumptie van ons eten.

Voedsel verleidt ons met mooie beelden en verhalen. In de kloof tussen productie en consumptie krijgen vormgevers een steeds belangrijkere rol. Hun aantrekkelijke ontwerpen en verleidelijke verhalen verzoenen de consument met de herkomst van ons eten.

Aan de hand van vele ontwerpen maakt de tentoonstelling Food is fictie de rol van vormgeving in de voedselindustrie inzichtelijk. De tentoonstelling laat zien wat het belang is van presentaties van voedsel en de verhalen die daar bij horen. Food is Fictie toont zeer uiteenlopend design; van de oudste reclamefilmpjes, iconische verpakkingen voor Droste en de eerste exotische producten, tot de culinaire science fiction in Star Trek, ambachtelijk imitatievoedsel uit Japan en de kunst van het food-bloggen.

Kijk hier voor meer informatie.