Naast heel veel gastvrijheid (de stad is diverse keren uitgeroepen tot "Meest Gastvrije Stad van Nederland") biedt ’s-Hertogenbosch talloze andere aanleidingen voor een heerlijk dagje of weekendjeweg. Van historische gebouwen – met als beroemdste de weergaloze Sint-Janskathedraal – tot geweldige wandel- en winkelstraten en de nieuwste culturele hotspot De Tramkade.
Je kunt de Binnendieze bevaren, maar net zo makkelijk Design Museum Den Bosch en het Noordbrabants Museum bezoeken. Of een filmpje pakken in de Verkadefabriek. Zin in een activiteit? De keuzes zijn legio: van Jeroen Boschtocht tot kookworkshops en van fietstours tot pubquizzen.
Dat begint natuurlijk met de enige echte Bossche Bol (die van Jan de Groot). Trek in nog meer lekkers? Je struikelt letterlijk over de heerlijkste restaurants, kroegen en – al zeggen ze het zelf – de beste terrasstraat van Nederland (Korte Putstraat); dit is de hoofdstad van bourgondisch Brabant. Nog één tip: laat je vooral ook verwennen in Cé, onze eigen brasserie.
Door de centrale ligging is ons hotel in Den Bosch erg makkelijk bereikbaar. Met de auto rij je direct naar parkeergarage De Tolbrug (tegenover het hotel), waar je als hotelgast in de onderste verdieping tegen gereduceerd tarief parkeert. Of gebruik het transferium en neem daar de gratis bus naar ons hotel. Ook met de boot meert je zo aan in de passantenhaven van 's-Hertogenbosch, dan wandel je in 8 minuten naar het hotel. Komt je met de trein, dan wandel je in 11 minuten van ’s-Hertogenbosch Centraal naar Hotel Central.
TIP: Sta je op het punt de binnenstad te bezoeken? Bekijk dan vlak voor jouw bezoek even of het verstandig is om naar de binnenstad te komen op de druktemeter.
De dichtstbijzijnde rookzone is op loopafstand.
Het gebouw de Waterpoort is een onderdeel van de eerste ommuring van de Vestingwerken en grenst aan het Herman Moerkerkplein, vernoemd naar de in ‘s-Hertogenbosch geboren tekenaar Herman Moerkerk. Er is een bronzen beeldengroep die in 1992 is vervaardigd door het kunstenaarsechtpaar Jean en Marianne Bremers. Het plassend bloot jongetje Dieske zit op een zuil, hij vormt zo een fonteintje. Naast de zuil staan een jongeman met een luit en een jonge vrouw die aan een bloem in haar hand ruikt, aan de andere kant van de fontein een nar. Volgens een volksverhaal uit de 15e eeuw zou een jongetje al plassend in de Dieze vijandige Geldersen hebben opgemerkt om daarna met succes alarm te slaan.